MBT Biológia - www.mbt-biologia.hu - info@mbt-biologia.hu | nyomtatta: vendég


Főoldal Környezet- és Természetvédelmi Szakosztály

Környezet- és Természetvédelmi Szakosztály

A biológiai sokféleség és az emberi környezet rohamos pusztulása hívta életre a Magyar Biológiai Társaság Környezet- és Természetvédelmi Szakosztályát 1991-ben. A szakosztály hamarosan az egyik legnagyobb taglétszámú szervezet lett az MBT-n belül.

Tevékenységének fő célja a hazai természetvédelmi szakma információcseréjének elősegítése a hivatalos természetvédelem, a kutatói csoport és a társadalmi szervezetek képviselői között, illetve a szemléletformáló ismeretterjesztés. A szakosztály számos előadóülést szervezett az évek folyamán, a legváltozatosabb témákat érintve a genetikai változatosságtól az erdők védelméig. Utóbbi években elsősorban a Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferenciák megszervezésében jeleskedik (www.mtbk.hu).

A szakosztály alakulásának évében lapot indított, Természetvédelmi Közlemények címmel, melynek célja a hazai természetvédelem és a fenntartható fejlődés segítése, hogy meglévő természeti kincseinkből minél többet tudjunk megőrizni.A folyóirat cikkei a honlapról ingyen letölthetőek, hogy minél szélesebb olvasóközösség juthasson hozzá.

Ideart Az oldal 73 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég