MBT Biológia - www.mbt-biologia.hu - info@mbt-biologia.hu | nyomtatta: vendég


Főoldal FELHÍVÁS a Természetvédelmi Közleményekben történő publikálásra

FELHÍVÁS a Természetvédelmi Közleményekben történő publikálásra

Közzétette: Mecsnóber Melinda 2021. 01. 12. Olvasottság:4127

FELHÍVÁS
a Természetvédelmi Közleményekben történő publikálásra

A Természetvédelmi Közlemények című lektorált, magyar nyelvű, szakmai folyóirat a 2021-es évben is várja a kéziratokat. A lap fókuszában elsősorban hazai és a Kárpát-medence más térségeit érintő természetvédelmi kérdések állnak.
A kötetben megjelenő cikkek az ingyenes online megjelenésnek köszönhetően a magyar szakmai közönség széles köréhez eljutnak. Így a folyóirat lehetőséget nyújt a kutatók számára, hogy eredményeiket ne csak a tudományos közösség számára, hanem a természetvédelemben dolgozó kollégák felé is kommunikálják, segítve ezáltal eredményeik természetvédelmi hasznosulását.
Küldetésünknek tekintjük, hogy a gyakorlati természetvédelmi szakemberek igen értékes terepi tapasztalatait is közkinccsé tegyük, hiszen ezek az ismeretek a hivatásos kutatók által tervezett vizsgálatokat jól kiegészítve járulhatnak hozzá a hazai természetvédelmi tudás gyarapodásához.
Folyóiratunkba határon túli kollégák és pályájuk kezdetén álló szakdolgozók, PhD hallgatók cikkeit is várjuk.
Lapunk profilja két új szekcióval bővült, így 2021-től már négy különböző műfajban van lehetőség cikkek publikálására:
A tudományos módszerekkel végzett természetvédelmi biológiai kutatások eredményeit a Természettudományos kutatások szekciónkba várjuk.
Társadalomtudományi módszerek a természetvédelem szolgálatában szekciónk olyan cikkeket fogad, amelyekben társadalomtudományos módszereket is alkalmaztak élőhelyek, természeti értékek, ökoszisztéma-szolgáltatások megőrzését szolgáló kutatásokban, beleértve a hagyományos tudás feltárását is.
Gyakorlati természetvédelmi tapasztalatok című szekciónk elsősorban a természetvédelemben dolgozók írásait várja terepi felmérésekről, beavatkozások eredményeiről, vagy a természetvédelmi gyakorlat problémáiról. Mivel ezek a cikkek jellegükben eltérnek a tudományos céllal tervezett kutatások ismertetésétől, ezért külön szekciót nyitottunk számukra.
Könyvek és digitális anyagok ismertetése szekciónkban szívesen látjuk a folyóirat tematikájához illeszkedő magyar vagy külföldi könyvek bemutatást, természetvédelemben alkalmazható internetes oldalak, programok (pl. adatbázisok, elektronikus határozók, okostelefonos alkalmazások, stb.) ismertetését.
A folyóirat DOI azonosítóval rendelkezik, ezen kívül angol nyelvű absztraktokkal is segítjük a folyóirat nemzetközi láthatóságát. A lapot az MTMT indexeli, és a REAL repozitórium archiválja.
A kéziratokat az alábbi címre kérjük benyújtani: termeszetvedelmi.kozlemenyek@gmail.com.
Bővebb információ:
http://mbt-bot.mbt-biologia.hu/gen/pro/mod/alo/alo_kiiras.php?i_szo_azo=12
A kéziratok beküldési határideje a 2021-es számhoz: 2021. április 15.

A(z) Természetvédelmi és Ökológiai hírek rovat összes cikke:

2021. 01. 12. FELHÍVÁS a Természetvédelmi Közleményekben történő publikálásra

2020. 02. 14. Felhívás

Ideart Az oldal 122 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég